ForsideLivsstilSunde madvaner

Et af pressens yndlingsemner er at bebrejde forældre snart det ene og snart det andet. Men at bebrejde forældre at de giver deres børn sunde kostvaner er i hvert fald malplaceret. Det er da en gave for livet fornuftige forældre giver til deres børn. Dels er børnene sundere i barndommen og dels har de nogle sunde vaner, når de skal klare sig selv og selv være forældre.

Jeg så hellere at man rettede kritik mod medierne og de usunde vaner, som diverse tv-programmer formidler. Hvad ligner det fx, at tv-kokke altid står og pøser enorme mængder af salt ud over maden? Man får da virkelig lammet sine smagsløg af så meget salt. Det burde være folks egen sag, om de vil have salt eller ej. Mange får for meget og det øger blodtrykket. Dette er kun et ud af mange eksempler på, hvor lidt ernæringsbevidste medierne er.

Jeg er også træt af at høre journalister tale om “fredagsslik” som om det var en eller anden obligatorisk skik i børnefamilierne. At udbrede tåbelige dårlige vaner kan ikke være mediernes opgave.

En uting er også, når skolelærere bruger søde sager som en del af pædagogikken. Fx kan de finde på at sige til børnene, at de får flødeboller, hvis de alle sammen får lavet en bestemt opgave.

Så er der også dette evindelige kage-hygge-nygge på arbejdspladser, i daginstitutioner og i skoler. Det er ofte kvinder med en sød tand og trang til anerkendelse, som medbringer disse kager, som andre så føler sig nødet til at smage. Ofte presser de også andre til at bage, så de kan få deres trang styret.

Det dårlige ved sukker er, at det er vanedannende. Mere vil have mere. Derfor er det godt at holde sig fra det og kun bruge det som et krydderi, der gør sunde ting mere velsmagende.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!