ForsideSundhed og LivskvalitetStadig vigtigt at undgå HIV
hiv-218541_1280

Siden 2011 har der bredt sig en myte om at HIV-smittede ikke længere behøver at dyrke sikker sex. Årsagen til dette er en FN-financieret rapport som viste, at når en hiv-positiv person kom i behandling kort tid efter at være blevet smittet og vedblev at være i behandling og modtog den rette medicin svarende til personens personlige behov og helbredstilstand, så kunne risikoen for at overføre smitte til andre fx ved ubeskyttet sex reduceres med over 90 procent. I undersøgelsen, hvor hiv-smittede fra forskellige lande havde partnere, som ikke var hiv-smittede, blev 6 procent smittede med hiv, mens 94 procent ikke blev smittede i undersøgelsesperioden.

Såfremt de hiv-positive partnere ikke havde været i behandling, ville mange flere være blevet smittet. Derfor har det stor betydning, at man hurtigst muligt kommer i behandling, såfremt man er hiv-smittet.

På globalt plan ved ca. halvdelen af de hiv-smittede ikke, at de har sygdommen. I Storbritannien drejer det sig om 25 procent. I Danmark er over 1.000 mennesker hiv-positive uden at de selv ved det. Det drejer sig om både kvinder og mænd. På grund af at mange ikke får diagnosen i tide, spredes sygdommen – især blandt unge – og nogle udvikler AIDS, som stadig koster menneskeliv også her i Danmark.

Både kvinder og mænd dør af AIDS. At det kun skulle ramme homoseksuelle mænd og stofmisbrugere er en myte.

Gravide kan også overføre hiv til barnet, men risikoen kan nedsættes en hel del. I Danmark testes alle gravide rutinemæssigt for hiv.

In the United States, HIV-positive pregnant women who are in care and take medication (antiretroviral therapy) and do not breastfeed have a less than 2% chance of transmitting HIV to their fetus. Without treatment, the transmission rate is about 25%.

Kilde: En offentlig amerikansk webside   http://www.hhs.gov/opa/reproductive-health/stis/hiv/

Således er kampen imod hiv og aids langtfra vundet endnu. Rådet om at bruge kondom er stadig aktuelt:

Using condoms for each sex act (oral, anal, and vaginal).  A condom should be put on before any sexual contact takes place. Latex and polyurethane (plastic) condoms work best. 

hiv-218541_1280

 

 

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!