ForsideLivsstilSpiseforstyrrelser hos børn

Børn helt ned til otteårsalderen – særligt piger – kæmper med et anstrengt forhold til mad eller spiseforstyrrelser, advarer flere eksperter og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) i Berlingske.

Årsagen hævdes at være forældrenes forskellige diæter.

– De piger, jeg har i terapi, er direkte angste for at spise smør, hvidt brød eller pasta. Det er gift for dem. De lever med så mange forbud og restriktioner på mad, som er fuldstændigt forskruede, siger terapeut Pernille Ungermann, der behandler spiseforstyrrede, til Berlingske.

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (LMS) oplever, at børn på bare otte eller 10 år har et unaturligt forhold til mad. Generalsekretær Steen Andersen peger blandt andet på forældrene – særligt mødre på kur – som årsag

via Børn får madangst af forældres sundhedshysteri | Nyheder | DR.

Men er det rimeligt hvis forældre skal afholde sig fra at gå på kur af hensyn til deres børn? Det synes jeg ikke. Selvfølgelig er det i orden, at forældre også plejer deres egen sundhed. At hjælpe børn med spiseforstyrrelser må være en opgave, som sker sammen med forældre og med respekt for forældrene. At gøre forældre til syndebukke for børnenes problemer er forkert. Hvis forældrene fejler, var det måske en ide med mere generel sundhedsoplysning om børn og sundhed. Det kunne hjælpe både de forældre, som har børn som vejer for lidt såvel som forældre, hvis børn vejer for meget.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!