ForsideKriminalitetVoldMor med spædbarn slået og efterladt af ægtemanden
aggression-487274_1280

Bagatelliseres hustruvold i Danmark? Ja, det tyder denne historie i hvert fald på. Læs her historien om en ubehagelig voldsepisode, hvor en mand optrådte aggressivt og tyrannisk overfor sin hustru uden hensyn til deres lille barn, som var med. Det uhyggelige er, at mange mennesker på de sociale medier nærmest bare tager det som underholdning og at medierne serverer historien som underholdning. Politiet har en del af ansvaret i måden, de kommunikerer på udadtil, hvor de bagatelliserer sagen – måske fordi det ellers ville virke mærkeligt, at de ikke rejste sigtelse for vold. Takket være vidnet Charlotte Cichy Klitmøller Alstrøm kom den rigtige fortælling frem og det er hendes fortjeneste, at jeg har kunnet skrive denne artikel. Her er hvad der skete:aggression-487274_1280

En kvinde bliver udsat for fysisk og psykisk vold i forbindelse med en indkøbstur i Aldi med sin mand og deres spædbarn, hvor de er uenige om hvad de skal købe. De skændes og udenfor på parkeringspladsen slår han hende i hovedet, selv om hun holder deres spædbarn og han kører væk i bilen efterladende mor og barn tilbage. Vidner tilkalder politiet, som ikke rejser sigtelse mod manden for vold og som giver en helt anden version af historien til pressen, hvor det sløres, at der er tale om hustruvold. Kun fordi den kvinde, som var vidne og anmeldte til politiet læser historien på nettet og kommenterer den, får man den sande version. Læs her et uddrag fra den originale artikel fra newsbreak.dk:

Ægtepar amok under indkøbstur: Jagtede hinanden i supermarked


07:50 07. sep 2014 | Af Matias Mortensen
…..”De er ude at handle, og så kommer de op at toppes. De bliver åbenbart uenige om, hvilken vej de skal gå i butikken, fortæller vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Anders Mikkelsen til Newsbreak.dk Skænderiet udvikler sig voldsomt, de to råber højt, og de begynder angiveligt at jagte hinanden rundt i butikken. – Det ender med, at manden kører hjem og lader konen være tilbage, siger Anders Mikkelsen. Nogle af de andre handlende tilkaldte politiet under optrinnet. Da politiet ankom, kørte de konen hjem og måtte udføre en lille smule parterapi. 36-årig totalsmadrede ekskones hjem – Vi har forliget parterne, og så har vi ikke gjort mere ved det, siger Anders Mikkelsen. – Det er ikke altid så let at blive enige om, hvad der skal købes og skal i vognen, når man er ude at handle, konstaterer han efterfølgende.”
– Som det ses, lægger overskriften ikke op til sympati med en kvinde, der bliver slået og ydmyget offentligt som straf for at hun åbenbart havde en anden mening end manden om hvad der skulle købes ind. Der står at et “ægtepar gik amok”.
På mig virker det som en mand, der laver en scene offentligt for at kue kvinden til at gøre, som han siger. HAN vil bestemme, hvad der skal købes,  og ellers vanker der tæv, råberi og risiko for at blive efterladt, mens han kører væk i bilen og selvfølgelig at HUN betaler regningen ved kassen. Hvis HUN var ligeværdig i det forhold, havde hun anmeldt ham for vold. Men det tør hun formentlig ikke.
Politimanden Anders Mikkelsen undlader at nævne, at kvinden i følge mindst et vidne blev slået mens hun holdt deres spædbarn på armen. Ved at han helt fortier, at der også var et lille barn, som blev efterladt af sin far, får han manden til at fremstå mere positivt. Her er et vidnes tilføjelse til historien:
Charlotte Cichy Klitmøller Alstrøm

Jeg tilkaldte politiet, og de glemmer lige at skrive, at det foregik på p-pladsen og at manden slog sin kone i hovedet med knytnæve, mens hun holdt deres spædbarn..
 
Og her er kommentaren fra en kvinde, som åbenbart synes, mandens hævn skulle have haft den effekt, hans ønskede, nemlig at kvinden skulle have klaret sig og barnet hjem på bedste beskub, når nu det behagede manden at stikke af alene i familiens bil! Så spydige og lidet indfølende oplever man desværre ofte at kvinder er overfor hinanden:
“Så forstår jeg bedre at politiet kom, dog burde de ikke agere taxa for konen!!”
Jeg har før skrevet om fænomenet mænd, som efterlader en kvindelig medpassager, og jeg synes det er vold og bør kunne anmeldes som en forbrydelse i sig selv. At der var et barn med bør være skærpende omstændighed.
Også nogle mænd vælger at have sympati for manden:
  • “Manden har min store sympati——tror jeg nok.”

Kilde: http://newsbreak.dk/aegtepar-amok-indkoebstur-jagtede-hinanden-supermarked/ BT bringer også artiklen i næsten samme version, her er et uddrag:

“Ægtepar amok under indkøbstur: Jagtede hinanden rundt i Aldi

Et ægtepar, der begge er i 30′erne, skabte tumult og opsigt, de de fredag eftermiddag var ude at handle i Aldi i Nykøbing Falster, skriver Newsbreak.dk.

Fra BTs Facebooksides debat skriver en mandlig kommentator: Svag mand .. at være så bitchet og stikke af i stedet for at sætte sig i karakter .. kunne jo også være en økonomisk prioritet .. så den er lidt tosidet .. utroligt at folk/personalet ikke bad dem holde kaje ..”

– Ja, han har ret i at det også kan være for at løbe fra regningen for de indkøbte varer, at manden tog bilen og lod kvinden om resten. Mon han havde betalt taxaregningen og undskyldt sin opførsel, hvis ikke politiet var kommet med hans kone og barn? ____________________________________________________________

Efterfølgende skrev MetroXpress blandt andet i artiklen: “Ægtepar i ubehagelig tumult på indkøbstur”, af Christian Hansen 7.9.2014:

“- Jeg havde været inde for at handle, og da jeg kommer ud, står der det her par med deres lille barn, da han slår hende i hovedet med en knytnæve, siger Charlotte Alstrøm og fortæller, at hun greb ind og sagde ‘stop lige det der.’

 

Ifølge øjenvidnet lagde kvinden derefter barnet, som vurderes til at være højst ét år, over i Charlotte Alstrøms arme for derefter at tage sig til sit hoved, mens hun græd. I omkring ti minutter skændtes parret højlydt, inden Charlotte Alstrøm fik en chance for at tilbagelevere barnet. Det chokerede øjenvidne alarmerede politiet.” – Men vagtchef i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Anders Mikkelsen fortæller til MetroXpress, at politiet ikke har fundet grund til at sigte nogen i sagen på baggrund af de oplysninger, de har, hvor det hedder sig, at der har været tale om skubberi..
“Det blev betegnet som almindelig ufred, og der er ingen sigtelse, siger vagtchefen” i følge MetroXpress. Læserkommentarerne til artiklen tager afstand fra politiets lemfældige behandling af denne sag.
____________________________________________________________________
Se også:
Sådan behandler mandlige danske bilister kvinder http://tidogtendens.dk/femininfrihed/sadan-behandler-mandlige-danske-bilister-kvinder/
Halvnøgen kvinde efterladt på motorvej http://www.bt.dk/krimi/halvnoegen-kvinde-efterladt-paa-motorvej
Her blev en kvinde tvunget ud af bilen af sin ægtemand, hvilket vel er vold og tvang, men politiet rejste ingen sigtelse: Sjællandsk kvinde efterladt på motorvejen efter ægteskabelig strid, SN http://www.sn.dk/sjaelland/kvinde-efterladt-paa-motorvejen-efter-aegteskabelig-strid/artikel/215482
http://www.jv.dk/artikel/1045632:Kolding–20-aarig-kvinde-smidt-ud-af-kOerende-bil-i-Kolding–Kaeresten-skubbede
“Men et eller andet havd parret skændtes over, da den 43-årige mand smed sin 20-årige kæreste ud af den kørende bil, da de passerede Shell på Haderslevvej i Kolding.
Kvinden blev ifølge vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, Morten Simonsen, bragt på skadestuen umiddelbart efter. “
Her er en anden sag, denne gang fra Randers 9.1.2014, hvor en 29-årig mand skubbede en ung kvinde ud af bil:
http://www.tv2oj.dk/artikel/195811:Randers–Skubbede-ung-kvinde-ud-af-bil
“En 29-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet ved byretten i Randers sigtet for vold, trusler og røveri mod en ekskæreste.

Ifølge Østjyllands Politi er manden blandt andet sigtet for i sommer at have skubbet den unge kvinde ud af en bil, som kørte med cirka 20 kilometer i timen.

Under mødet med asfalten ødelagde hun sit tøj og fik en række hudafskrabninger.”

_______________________________________

Så alt i alt har vi her seks tilfælde, hvor en mand har smidt en kvinde ud af en bil og eller efterladt hende, mens han selv er kørt væk. Burde der ikke lovgives imod dette, så en kvinder ikke bare behandles på denne måde? Det vi læser om er nok kun toppen af isbjerget. Kan det virkelig være rigtigt, at samfundet giver mænd ret til at behandle kvinder på denne måde? Er det jungleloven og den stærkestes ret, der gælder?

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!