ForsideFamiliepolitikKritik af DR2 udsendelse på Facebook
man-68873_1280

DR2 viste torsdag den 12.3.2015 udsendelsen: “Fædre under mistanke”. Men den burde måske have heddet “Forældre under mistanke”, for mødre oplever også i høj grad beskyldninger, som ikke dokumenteres og som kan være forkerte. Fx rettes mange anklager imod mødre om fx at være psykisk syg uden at det dokumenteres.

Mødre, som har dokumentation på at de er psykisk sunde og raske og som aldrig har gjort noget forkert, kan miste samvær eller blive pålagt overvåget samvær i meget begrænset omfang, fordi myndighederne tror på faderens og advokatens udokumenterede løgne og fordi børn skræmmes til at lyve af deres fædre. Når man har set far slå mor og systemet hjælper far, ved man som barn, at det er meget farligt at sige far imod.

Hvor mange af de personer, som begår vold og overgreb mod kvinder og børn, vil mon selv indrømme det? Mange af dem vil til det sidste benægte det. Hvis de var sandfærdige, ville de indrømme deres fejl til gavn for deres børn, som derved ville føle sig lidt mere værdsat af deres fædre. Men hellere kæmper sådanne personer for deres eget ego og vil tilsviner barnets moderbillede fremfor at se fremad og klinke skårene, så den splittede familie kan leve videre med bare en lille smule værdighed i behold.

I Danmark er der anslået 7.000 skilsmissebørn, som har været udsat for seksuelle overgreb fra deres far. På den baggrund er antallet af mødre og advokater, som udtrykker bekymring om dette snarere for lavt end for højt. Man gør det til en dyd at mødre viser stor tillid til deres eksmænd. Men dette betyder, at der er børn, som udsættes for overgreb under samvær uden at nogen ved det. I værste fald kan det ende med at barnet slås ihjel for at dække over misbruget.

På Facebook blev udsendelsen mødt med kommentarer som disse:

” DR2 fortsætter deres far propaganda, med en efterfølger til programrækken “Har mor altid RET?” ”Radio 24-7 har åbenbart fået årskort til Foreningen Fars sommerhus og inviteret DR2 journalister med på saunatur. Smagløst at journalister kan købes så let! Tanja Graabæk er jo fra Foreningen Far og de er jo ligesom hovedleverandør af myten om at stort set alle anklager om vold eller overgreb, er falske.”

”Det er skræmmende ringe journalistik. Hele galleriet fra Foreningen Far var repræsenteret som såkaldte “eksperter”. Mette Katrine fra radio 24-7 låner sommerhus af Foreningen Far, mediebegejstrede Tanja Graabæk har kunder fra Foreningen Far osv. Sikke et “uvildigt” team DR2 har fået sammensat der… 22 advokater er blevet spurgt anonymt om de vil pege på en advokat, som de mente var konflikt optrappende. 20 havde peget på Vivian. Hvordan er de 22 advokater udvalgt og hvorfor bliver advokat Sonja Toft slet ikke nævnt? Måske fordi hun primært er advokat for fædre og agendaen var at fortsætte med at fremstille kvindelige voldsofre, som løgnagtige. Det er både trist og beskæmmende at det fortsat er kønsperspektivet der er i fokus, fremfor problematikken. Hvis det var problemer med falske anklager, kunne DR2 nemt ha fundet mødre, der har stået i en tilsvarende situation.”

Også forfatteren Susanne Staun skrev en kritisk kommentar på sin Facebook-side:

DR2’s program om falske incestanklager og advokater, der bistår dem, var virkelig forargeligt – som eksempel på fagligt underlødig partsjournalistik, altså.

Under 5% af de “falske anklager” er falske. En anklage benævnes “falsk”, når bevisbyrden ikke kan løftes. Det er i dag IKKE nok, at et barn fortæller vidt og bredt om seksuelle overgreb, mistrives og ændrer adfærd. Hvis det fremmede DNA ikke findes på barnets kønsorganer, og det 2-3-4-årige barn ikke kan berette “konkret og faktuelt” om det seksuelle overgreb, men måske skrækslagent gemmer sig under sofaen, når det er til afhøring hos politiet, så bortfalder klagen, og barnet skal tvangsudleveres til sin far.

Tallene taler deres tydelige sprog: I Danmark udsættes minimum 55.000 børn for incest ifølge Incestcenter Fyn. Men i 2013 faldt der 632 domme for sædelighedsforbrydelser, 57 domme for voldtægt og 290 domme for blufærdighedskrænkelser.

Er pædofili tilladt i Danmark? Loven siger nej. Men praksis siger ja. For i Danmark kan seksuelle overgreb mod børn ikke standses.

Ja, det er tankevækkende, at DR2 uden videre tror på at incestanklager er grundløse, blot fordi der ikke har kunnet føres tilstrækkeligt bevis til at personen kunne domfældes. DR2 risikerer at gå pædofiles ærinde. Derudover lægger de navngivne kvindelige advokater for had uden at det er dokumenteret, at advokaterne skulle have gjort noget forkert. I lyset af at en advokat faktisk er blevet skudt og dræbt i forbindelse med at han udførte sit arbejde, er det ikke særlig hensigtsmæssig med sådanne had-kampagner mod mennesker, som er med til at sikre at borgernes retssikkerhed. Det kan ikke være rigtigt at Foreningen Far skal have så meget magt, at de kan skræmme advokater fra at forsvare kvinder i forældremyndighedssager.

Er det for resten ikke tankevækkende, at TV2 havde lignende indslag på præcis den samme dag, 12.3.20015? Er det Foreningen Far, der styrer medierne på samme måde som de styrede folketinget, da der i december 2006 blev indgået aftale om forældreansvarsloven?

man-68873_1280

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!