ForsideKultur og TraditionSankt HansIngen heks på bålet
easter-fire-86870_150

Jeg håber at alle vil få en god Sankt Hans aften – forhåbentlig uden heks på bålet! Lad os få afskaffet denne uhyggelige skik, så vi kan glæde os over bålet uden at det skal forbindes med noget negativt. Bålet har altid været livgivende og inspirerende for mennesket og ilden repræsenterer en positiv kraft.

Flere og flere lægger nu afstand til denne skik. Sidste år var det statsministeren. I år skriver Elisabeth Dons Christensen bland andet dette i en kronik i Jyllands-Posten:

“Men heksen kan vi godt undvære – og vil vi ikke det, fordi det nu er blevet en tradition, som vi ikke vil af med, så skal og må vi under alle omstændigheder, når vi ser hende futte af, huske, at det onde aldrig blot er uden for os selv, men at det lever i og om os selv. Og at fjenden ikke bare er de andre, de udefrakommende fremmende, som vi synger om i ”Midsommervisen”, men at den virkelige fjende altid er den del af dig og mig, som ikke vil indse, at det onde også findes inde i os selv. Ja, at fjenden er jer og mig, når vi angste stikker hovedet i busken, finder syndebukke, opgiver hver især at gøre alt, hvad der står i vores magt, til at denne verden bliver en verden, hvor det bliver muligt for alle mennesker at leve et menneskeværdigt liv.   Kronik 22.06.14 kl. 03:00 Heksen i os selv AF Elisabeth Dons Christensen  Lad ilden minde os om, hvor farligt livet er. via Heksen i os selv – Kronik – Opinion.

Rigtig glædelig midsommer til alle!

fire-49954_640

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!