ForsideSamfund og politikIdenditetspolitik og nyracisme
Vore forskelligheder betyder mindre end alt det, vi har til fælles

Sommetider støder man på udsagn i den offentlige debat, som man gerne vil læse igen, fordi de indeholder en dybere mening, som har værdi. I redaktør på Berlingske Tom Jensens blogartikel “Den forklædte nyracisme ruller videre” fra i dag den 16.1.2015 fandt jeg mange gode udsagn, som jeg bringer her:

“Hvad er identitetspolitik? Ja, hvis man skal redegøre kort for det, handler det om, at det ikke er det der bliver sagt eller gjort, som er afgørende. Men derimod hvem der siger eller gør det. Hvilken identitet vedkommende bærer rundt på. Hvilket køn. Hvilken seksualitet. Hvilken hudfarve.

Denne identitetspolitiske tilgang finder man både i kønsdebatten og i udlændinge- og islamdebatten. Dens udgangspunkt er ofte et ønske om at ville det gode: Bekæmpelsen af racisme, undertrykkelse og uligestilling, eksempelvis.

Men i realiteten er også identitetspolitik en slags racisme. En forklædt nyracisme.”

“Man vælger derimod ikke selv sin seksualitet. Sit køn. Sin hudfarve. Sin grundlæggende identitet. Skal man derfor til evig tid og i alle sammenhænge bedømmes netop på sin identitet, er det indledningen på skabelsen af et samfund, hvor forskellige folk med forskellige baggrunde netop opfattes som mennesker, der intet væsentligt har til fælles. Hvis forskellige erfaringer ikke supplerer hinanden til gavn for alle, men står i modsætning til hinanden.”

“Resultatet er en mental segregation, som ikke er mindre brutal end den fysiske, man så de i amerikanske sydstater i 50erne.”

Alle disse citater er Tom Jensens og rammer noget, som er en problematisk tendens i tiden. Godt at der bliver sat ord på det!

Mit eget ønske er bare: gid vi kunne blive behandlet som ligeværdige mennesker frem for al denne fokus og forskelsbehandling ud fra køn og race! Både reklamer og tv-udsendelser henvender sig ofte kun til det ene køn. Vi bliver sat i kasser uden at vi har bedt om det.

Vore forskelligheder betyder mindre end alt det, vi har til fælles

Vore forskelligheder betyder mindre end alt det, vi har til fælles

 

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!