ForsideSundhedHashproblemer på erhvervsuddannelser
pirate-156882_1280

Danmark har europarekord i hashrygning, viser en ny rapport fra EU’s narkotikaagentur (EMCDDA). Den har kortlagt narkotikasituationen i EU. 35,6 pct. af danskerne har prøvet at ryge hash, hvilket er rekord i EU.

Især på erhvervsuddannelserne er hash et problem, som må formodes at være en del af forklaringen på store frafaldsprocenter.

En anden forklaring er mangelen på lærepladser samt at der kan gå lang tid før man får en praktikplads – sommetider flere år. Fra man får en praktikplads og til man skal begynde, kan der gå yderligere fire måneder.

I al denne ventetid er der nogle unge, som følger grundforløbet på en anden uddannelse. Det kan man ikke bebrejde dem. Men det bidrager til at forklare, hvorfor påbegyndt grundforløb ofte ikke fører til en fuldt afsluttet uddannelse.

Generelt ryger flere unge på erhvervsuddannelserne end på gymnasierne hash.

Ny rapport: Dansk europarekord i hashrygning – Motion & Sundhed – Livsstil.

En væsentlig årsag til den danske EU-rekord kan man tænke sig er eksistensen af Christiania, som en slags stat i staten, hvor hash kan købes og indtages. Ca. halvdelen af hashsalget menes at foregå der.  pirate-156882_1280

Christiania er et fristed for unge, som ikke har andre steder at gå hen. Derved rekrutteres til stadighed nye hashmisbrugere. Der er ingen social indsats, som forhindrer børn i at købe hash på Christiania. Derved starter misbruget for nogen meget tidligt. Politikerne lokalt og i folketinget vender det blinde øje til. Det samme gør kommunerne og de sociale myndigheder.

Kun politiet gør en stor indsats. Men dette følges ikke op af oplysningskampagner og hjælp til de hashafhængige.

Indsatsen imod alkoholisme er bedre end mod hashmisbrug.

At ryge hash kan være et råb om hjælp. Desværre er det et stille råb, som det er alt for nemt at overhøre.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!