ForsideKvinder og MændDiskriminationHar mor altid RET?

“Lyv, brug beskidte tricks og vind dit barn. Bliver fædrene taberne, når der efter skilsmisse opstår en beskidt kamp mellem forældrene om retten til børnene? Og favoriserer myndighederne mødrene, selv når de lyver og kommer med falske anklager mod faren? I to programmer følger vi en række fædre, der kæmper for at få lov til at være sammen med eget barn.”

DR2-2014-03-24

Ovennævnte titel og tekst stammer fra programoversigten på mit tv for to udsendelser på DR2, hvoraf den første sendes tirsdag den 15.4.2014 kl. 22:00-22:30 – altså i påskeferien, hvor mange samles med deres familier. Ikke ligefrem et hyggeligt emne at bringe på bane midt i påskefrokosterne.

Men kan DR2 være bekendt at komme med sådanne formuleringer, som tegner et billede af kvinder som værende fulde af beskidte tricks og løgne? Formoder DR2, at mænd er bedre? Hvis ikke, hvorfor så udsprede et så negativt billede af kvinder og mødre? Hvad med at tænke over talemåden: “Det man siger er man selv.”

Hvordan kan det være, at DR2 kun vælger at vise historier om mænd, som føler sig uretfærdigt behandlet men ikke viser historier om kvinder i tilsvarende situationer? Formoder DR2, at kvinder ikke oplever at blive uretfærdigt behandlet? – I så fald burde DR2 gå ud og afprøve, om der ude i virkeligheden faktisk befinder sig kvinder, som også har oplevet noget, som ligner det disse mænd har oplevet.

Faktisk er der 27 personer, heraf en del kvinder, som den 11.2.2014 fik opbakning fra EU-parlamentet i deres klage over Danmarks diskriminerende håndtering af mange børnesager. Så det er altså ikke sådan, at kvinder ikke også klager. Men det har bare ikke samme interesse, som når mænd klager.

Spørgsmålet er så, om DR2 lever op til deres alsidighedsforpligtelse og pligt til ikke at hetze imod nogen på grund af køn. Hvis man klager, er det DR selv, som behandler klagen. Og de frikender som regel sig selv!

________________________________________________________________

Tirsdag den 15.4.2014:

Det viser sig nu, at DR2 pillede udsendelserne ud af programoversigten og altså ikke har vist omtalte udsendelse i går og heller ikke viser den anden planlagde udsendelse senere på ugen. Det er glædeligt, hvis dette er udtryk for, at DR nu fungerer bedre sådan at de selv foretager en etisk vurdering inden noget sendes ud.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!