ForsideSundhed og LivskvalitetGraviditetstest kan mere end man tror!
Graviditetstest kan mere end man tror!

Som lidt af en tilfældighed fandt en ung mand på at prøve sin kærestes graviditetstest. Stor var hans forbavselse, da den pegede på at han måtte være gravid. Årsagen viste sig at være alvorlig. Han havde testikelkræft. Det bevirker, at hormonet hCG udskilles i urinen ligesom hos en gravid kvinde. Nyheden gik verden rundt. Mange tog det som en joke.

Så var der en anden ung mand, som havde symptomer på kræft. Man vidste ikke, hvilken kræftform, der var tale om. Han tog en graviditetstest, som var positiv. Herefter vidste lægerne, at han havde testikelkræft. Det var alvorligt, men hurtig behandling gjorde, at han blev helbredt, skriver The Telegraph.

Således kan en graviditetstest bruges til at påvise sygdom. Selvfølgelig bør denne test ikke stå alene. Sikkerheden er heller ikke i top, da testen ikke er en sikker screeningsform og kan give en falsk tryghed eller slå falsk alarm. Men omvendt kan den også give et varsel om sygdom.

Ud over ved graviditet kan der være forhøjet indhold af hCG i forbindelse med fertilitetsbehandling, når man lider af leversygdomme eller kræft samt når man har cyster på æggestokkene – godartede såvel som ondartede. tool-317111_1280

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!