ForsideFamiliepolitikBørnDreng druknede på kanotur med sin far og en anden mand
men-282255_1280

Tirsdag den 14. Juli 2015 lejede to mænd i fyrrerne en kano i Sverige. De havde en seksårig søn til den ene af mændene med.

Otte dage senere, onsdag den 22. juli 2015, skulle den have været tilbageleveret. Men da det ikke skete og da pårørende torsdag eftermiddag havde henvendt sig til politiet, fordi de ikke havde hørt fra dem som aftalt og forventet, blev en eftersøgning sat i gang.

Få timer senere blev kanoen fundet på søen Rogen, som ligger højt oppe mod nord på grænsen imellem Sverige og Norge. Kort efter blev de to mænd og drengen fundet livløse i vandet. Alle tre havde redningsveste på.

Men vandet var meget koldt – 12 grader – så de har ikke kunnet overleve længe uden hjælp. Kanoen er sandsynligvis kæntret i høj søgang ude på søen. Vejret har været dårligt og ikke egnet til kanosejlads ude på åbent vand.

Den ene af mændene kendte området og var en erfaren kanosejler. Derfor kan ulykken ikke tilskrives uvidenhed. Personer med kendskab til området og kanoroning mener at området er meget farligt og at man ikke kan sejle ud på søen  uden stor fare. Spørgsmålet er så, hvorfor de alligevel gjorde det og derved udsatte sig selv og den lille dreng for livsfare. Det får vi nok aldrig at vide.

Men der sidder slægtninge og pårørende tilbage, som skal leve med  tabet resten af deres liv. En lille dreng blev svigtet og ikke passet godt nok på af de voksne. Men kan man være vred på de voksne, når de også selv er døde? Hvor skal man så gøre af sin vrede og sorg? Det må være forfærdeligt for moderen.

Sidst nogen i Sverige havde set de tre danskere i live, var søndag den 19. juli. Obduktion vil vise, hvornår de er døde.

http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-07-24-tre-danskere-fundet-doede-omraadet-berygtet-for-livsfarligt-vejr

http://nyhederne.tv2.dk/2015-07-24-her-omkom-de-tre-danskere-i-kanoulykke

http://ekstrabladet.dk/112/tre-danskere-druknet-under-kanotur-i-sverige/5657767

http://www.bt.dk/udland/tre-danskere-omkom-paa-kanotur-saa-farligt-og-uhyggeligt-er-omraadet

http://www.bt.dk/krimi/mysterie-om-doede-danskere-i-sverige-ventes-opklaret-i-naeste-uge

http://politiken.dk/indland/ECE2769093/forbund-kanoen-er-ikke-kun-et-hyggefartoej/

http://www.bt.dk/danmark/ekspertens-anbefaling-kryds-aldrig-store-soeer-i-kano

men-282255_1280

 

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!