ForsideKvinder og MændLigestillingBevar Ligebehandlingsnævnet
silhouettes-583604_1280

I et tilbageblik på 2014 skriver Tom Jensen, Berlingske dette om ligestilling anno 2014:

”Nej, det er generelt set ikke synd for mænd. Eller for kvinder.

De har det nemlig rigtig godt, langt de fleste, også med hinanden. Ja, det er tilfældet, også selv om der rigtignok er sociale tabermænd, hustruvold, sexisme, skævheder i uddannelsessystemet, for få mænd der tager barsel, for få kvinder i ledende stillinger, chikane, favorisering af kvinder ved tildeling af forældremyndighed, lønforskelle, social kontrol ikke mindst i indvandrermiljøer, kvinder der går ned med stress og mænd der begår selvmord. Lad os endelig få det hele frem i lyset, tale om det, skændes om det, hvis det skal være. Men for langt den største del af danske kvinder og mænd er tilværelsen god. Fuld af frie valg. Muligheder. En verdenshistorisk stor mangel på barrierer og undertrykkelse. Det er en myte, at det er synd for danske kvinder og mænd.”

woman-148698_640

Ja, hvad er myte og hvad er fakta om de disse “tabermænd” og taberkvinder – meget er nok bare en retorisk konstruktion, for sociale og menneskelige problemer er jo ikke specifikt relateret til køn. Det samme gælder skævheder i uddannelsessystemet, hvor fokusering på kønnet måske ligefrem uddyber skævhederne frem for det modsatte. Hvis dette at være flittig og lave lektier gøres til en pigeting, er det problematisk for drengene. Så al den snak om køn risikerer at skade mere end at gavne.

Når man diskuterer kønnet i en samfundsmæssig sammenhæng, bliver det ofte meget subjektivt. Hvis man anerkender, at kønnene er forskellige og har forskellige præferencer, er det næppe et problem, at flere piger går i gymnasiet, at flere drenge får en erhvervsuddannelse, at der bor flere børn hos en enlig mor end hos en enlig far, at kvinder bruger mere tid på hjemmet, på børnene og på at se godt ud, mens mænd bruger mere tid på at holde sig i form, på foreningsarbejde og på at tjene penge.

Vi er forskellige og vi elsker at diskutere det. Derfor fylder kønsdebatter meget i medierne. Det er god underholdning.

Problemet er, at fokus på de mest grundlæggende ting forsvinder. Folk får en aversion imod ligestilling, fordi det forekommer kunstigt, at de to køn skal være ens. Det udnytter magthaverne nu til at ødelægge klagemulighederne for både mænd og kvinder, hvis man er blevet diskrimineret på grund af sit køn

Især mænd, som har klaget til Ligebehandlingsnævnet, er blevet latterliggjort. “Rigtige” mænd beskæftiger sig jo ikke med den slags, vel?

Men ligestilling går begge veje. Det burde være en fælles sag, at man skal have lige muligheder og rettigheder uden diskrimination. I dag mig – i morgen dig.

Hvis vi ønsker et frit og åbent samfund, hvor man kan færdes frit uden at alt opdeles i damezoner og herrezoner, er vi nødt til at sikre os at man ikke kan diskriminere os og at vi kan klage til Ligebehandlingsnævnet, hvis det sker.

Kampen for bevarelse af Ligebehandlingsnævnet er den vigtigste ligestillingssag i 2015. Jeg håber at vi vil vinde den – mænd og kvinder – sammen!

Det handler om den enkeltes personlige frihed, hvor andre ikke skal stille barrierer op for os på grund af vores køn. Jeg håber virkelig, at alle liberalister og frit tænkende mennesker får øjnene op for, hvor vigtigt dette er!

silhouettes-583604_1280

 

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!