ForsideFamiliepolitikSommerens temaer
baby_cool

Lige før folketingets sommerferie 2012 satte ind, nåede regeringen at skabe stor ballade ved at droppe at indgå forlig med sit eget støtteparti Enhedslisten for at få et bredt forlig med de borgerlige.

Det medførte desværre en klodset aftale om blandt andet børnecheck, som Venstre nu har forsøgt at få ændret, fordi den giver mindre til børn af gifte forældre over et vist indtægtsniveau sammenlignet med ugifte.

Alle partierne med undtagelse af Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti synes egentlig ikke om forligsteksten vedrørende børnecheck. Alligevel lader det til at man nu vil gennemføre noget, som flertallet i folketinget ikke synes om. Ærgerligt, at de ikke gør deres arbejde bedre. Og ærgerligt at man fører en politik, hvor man straffer familiens fællesskab – og oven i det forskelsbehandler børn.

Generelt kan man godt fornemme, at Socialdemokraterne og SF ikke bryder sig meget om, at familierne hjælper hinanden. Det er som om, det kun er statsmagten, som må det. Forældre, som hjælper deres voksne børn, er man pt. ude efter i medierne. De må jo per definition være nogle rige svin, som enten får nogle ydelser, de så ikke må få eller også skal tvinges til at betale mere til “fællesskabet” frem for til deres egne børn.

Lige nu er det i følge ejendomsmæglerne højsæson for forældrekøb til de unge, som starter på en uddannelse.To tredjedele af de lejligheder, der sælges på Nørrebro, skulle således være forældrekøb. I SF tænker man, at det må være nogle fæle kapitalister, som har råd til at købe disse gamle små arbejderboliger, så nu vil de fratage de unge i sådanne boliger retten til boligydelse!

To tredjedele af alle unge imellem 18 og 40 år skulle i følge en aktuel undersøgelse modtage økonomisk hjælp fra deres forældre. Der tales meget om curlingbørn og overbeskyttende forældre. Men man glemmer, at det er samfundsudviklingen, politikerne, kulturen og konjunkturerne, som er skyld i, at de unge i dag er mindre økonomisk uafhængige end tidligere generationer af unge. 

Før fik unge samme sociale ydelser som andre. Det gør de ikke i dag. Før var kravene til uddannelsens længde mindre for at få job. I dag er der for få jobs at få på grund af konjunkturerne. 

Kravene om at være perfekt er i dag højere end nogensinde. Det rammer de unge mere end andre. Her i den københavnske modeuge er der fokus på de tynde modeller og de hårde arbejdsbetingelser, modellerne ofte har. Men de har en fagforening. Lad os håbe, at de vil opnå bedre vilkår.

Fagforeningerne er ikke, hvad de har været. Blokadevåbnet har været til debat i løbet af sommeren, fordi 3F blokerer en restaurant i Jylland, hvor de ikke har et eneste medlem. Her har man nemlig overenskomst med Krifa. Den folkelige opbakning og forståelse mangler. Og det er jo ikke så godt i et demokrati. Men derfor kan det godt være, at 3F har ret… Men selv om man har ret, behøver man så altid at håndhæve denne ret?

Omskæring af små spæde drengebørn har været til debat. En lille dreng er død i Norge i den forbindelse. En undersøgelse viser negative følger af omskræring for sexlivet. Andre mener at det skulle have den modsatte effekt. En tv-vært har skrevet om sine egne negative oplevelser med omskæring i Politiken.

Personligt mener jeg at omskæring af ymyndige drenge skal forbydes direkte i lovgivningen, så det bliver den enkeltes egen beslutning. Omskæring af piger er allerede forbudt.

Carrie

Charlotte

Miranda

Samantha

Sommeren har også budt på lidt debat om kønsroller. Mest interessant at følge synes jeg var debatten om filmen og tv-serien Sex and the City på Politiken.dk.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!