ForsideFamiliepolitikBarselSkån den gravide krop

Sløve gravide risikerer for tidlig fødsel” påstod 24timer i onsdags den 23. september 2009 på baggrund af et formentlig lige så tåbeligt Ritzau-telegram baseret på en undersøgelse af jordemoder Hanne Kristine Hedegaard.

Hun har fundet en sammenhæng imellem at der i en gruppe fødende kvinder i Århus var flere børn født for tidligt blandt kvinder, som ikke motionerede end blandt dem, som gjorde. Men som hun selv sagde, så kunne årsagen alene ligge i at de som motionerede var sundere på forhånd. Alligevel blev hendes undersøgelse tolket som at alle kvinder bare skal dyrke motion på livet løs, når de er gravide.

Ærgerligt at jordemoderforeningen, kompetente læger eller fysioterapeuter eller andre ikke gik ud og korrigerede disse ting. Man skal have respekt for at kvinden skal skåne sin krop, når hun er gravid. Siger man at hun bare kan klø på som en mand, kan det betyde overanstrengelse af led og sener og varige skader på fx bækkenbunden i form af “slap skede” for nu at sige det populært.

Når man er gravid vokser brysterne som regel og bliver tungere. Løb og enhver hoppende bevægelse belaster brystvævet med mindre man bærer en særdeles god bh. Resultat: slappere bryster.

Bækkenbunden skal bære foster og moderkage og belastes mere og mere, som graviditeten skrider frem. Belastningen øges, blot man står eller går og det forværres, når man løber eller løfter. Tager man ikke hensyn til dette, risikerer man varig skade, som ikke kan trænes op og det vil kunne påvirke sexlivet negativt resten af livet. En temmelig høj pris at betale for at overbelaste sig selv. Dette tales der ikke så højt om lige som der ikke tales højt om de “pinlige” komplikationer ved fødsler, hvor inkontinens af både den ene og den anden art kan være følgen.

Konklusion:

Cykling og svømning er eksempler på motion, som er skånsom for bækkenbund og bryster og det er især vigtigt at huske, når man er gravid.

Flere gode råd her:

http://babyklub.netdoktor.dk/dk/babyklub/learning/pregnancy/article.jsp?articleIdent=dk.babyklub.learning.pregnancy.dk_babyklub_xmlarticle_001948

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!