ForsideSamfund og politikOplyses der nok om hash?

Hash er efterhånden blevet et meget let tilgængeligt rusmiddel iblandt børn og unge og generelt i befolkningen. Og hvad skyldes det så? Efter min mening mangel på oplysning og information til børn, unge, forældre og alle, der arbejder med børn og unge samt til befolkningen generelt.

Oplysning, oplysning og oplysning er vejen frem. Så længe dette ikke er forsøgt, er det forkert at gå ud og påstå, at legalt salg af hash er eneste mulighed, sådan som Københavns overborgmester Frank Jensen (S) gør.

Regeringen bør afsætte en klækkelig sum på næste års finanslov til en effektiv oplysningskampagne, så befolkningen lærer hvor skadeligt, ulovligt og farligt et rusmiddel hash egentlig er.

Derfor skal hash ikke legaliseres:

1. Det fjerner IKKE hash fra det illegale marked fordi: Hvis det koster 100 kr på apoteket, får du det for 80 kr sort – præcis som med smuglervarer, hvor der ikke er betalt afgift samt med hælervarer
2. Hash er et ekstremt farligt stof for børn og unge, fordi hjernen først er færdigudviklet når man er i 20-erne. Det fordummer dem og sænker IQ inklusive korttidshukommelsen til skade for indlæringen. Det skader kroppen, lungerne, testiklerne, hjernen og kan udløse psykiske sygdomme.
3. Hash skaber afhængighed og giver abstinenser.
4. Hash indtages ofte som følge af gruppepres.
5. Drenge og mænd ligger særligt under for gruppepres og er i en særlig risikogruppe for at blive stofmisbrugere og socialt udsatte, såfremt de har haft mange nederlag i skolen.
6. Hashproblemer vender den tunge ende nedad.
7. Hash skaber isolation, idet mennesker udenfor arbejdsmarkedet ofte ryger det alene og derved får sværere ved at ændre deres situation.

Hvordan kan det mon være, at der aldrig føres kampagner imod hash-rygning, når der føres kampagner imod almindelig rygning, alkohol og hårde stoffer?

Mange unge ved godt, at de skal holde sig fra hårde stoffer. Men måske har de en overdreven frygt for alkohol (“min lever tager skade”), mens de ikke forstår, hvor invaliderende hashrygning kan være.

Læs evt. mere her:

http://www.sst.dk/publ/publ2000/rus_bio/rusmidlernes_biologi-4.htm

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!