ForsideFamiliepolitikMødrehjem eller åbent fængsel?

Fængselsagtige tilstande på mødrehjem

I serien “De unge mødre” vistes i dag den 23.4.2013 et afsnit, hvor en 17-årig mor er sendt på mødrehjem af kommunen sammen med sin lille spæde datter. Hun boede forud for dette hjemme hos sin mor med babyen og var glad for det. Men kommunen mente, at hun skulle bo på et mødrehjem og vise, at hun kan magte opgaven som mor. Hvis hun ikke tog imod dette tilbud, risikerede hun tvangsfjernelse af barnet.

På mødrehjemmet er der pædagoger, som holder opsyn og er der syv timer ad gangen. Det er meget ensomt for den unge mor. Dog er der en anden jævnaldrende mor med sit barn, som også bor der. Ellers, siger den unge mor, ville hun have meget svært ved at holde ud ad være der.

Det er forståeligt. Det ville jo være som isolationsfængsling.

Den unge mor skal selv klare at styre sin økonomi, købe ind, vaske tøj osv. Det er hun glad for. Sammen med den anden mor laver de en madordning, hvor de skiftes til at lave mad. Det sætter hun også meget pris på.

Når hun sidder i sofaen og ammer sit barn, har pædagogerne forbudt hende at have tv-et tændt. De siger, at det er fordi hun skal koncentrere sig om sit barn.

Det er pigen ked af. Det synes hun ikke er rimeligt. Men hun er nødt til at indordne sig under sådanne regler, fordi pædagogerne ellers kan skrive dårlige ting om hende, så kommunen kan tage barnet fra hende.

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!