ForsideKvinder og MændDiskriminationKlage over tv: "Hjælp, min kone er skidesur"
Til DR dr@dr.dk, Jacob Mollerupjmol@dr.dk med kopi til de ansvarlige producere Sofia Fromberg sofr@dr.dk og Dorthe Gad Thuemoes dgt@dr.dk

2009-10-30

Kære Jacob Mollerup, seernes og lytternes redaktør i DR
 
Jeg ønsker hermed at henlede din opmærksomhed på DR2s nye serie “Hjælp, min kone er skidesur” i seks afsnit, hvor første afsnit sendtes her torsdag aften kl. 22.00-22.30 med tilhørende hjemmeside, som jeg finder ekstremt kvindehadsk og kvindeundertrykkende og som jeg anmoder om bliver stoppet øjeblikkeligt.
 
Se min blog med tilhørende debat om emnet:
 
 
Især finder jeg hjemmesiden afskyelig og jeg beder indtrængende om, at den lukkes. Jeg frygter at der er kvinder, som vil blive undertrykt yderligere, slået, hånet eller slået ihjel, da mænd opildnes til at slås imod kvinder i udsendelserne. Der tilskyndes til had, hvilket er ulovligt.
 
Kvinder fremstilles i udsendelsen som værende magtfulde og farligt kontrollerende for manden og der vises propagandistisk gentagne gange billeder af kvinder, med munden tapet til med gaffatape (som forbrydere gør med deres ofre) og med teksten: LUK ARRET.
 
Der vises indslag med mænd, som kun præsenteres ved fornavn, alder og erhverv og hvor man foregiver, at det er farefuldt og modigt af dem at udtale sig trods forbud fra deres koner.
 
Der oppiskes derved en stemning imod kvinder, hvor mænd skal ruste sig imod dem i en blanding af frygt og humor. Mænd gejles op til at gå til kamp imod kvinderne.
 
En underviser for en forsamling af kun mænd – kønsdiskriminerende i sig selv, for hvorfor er der ingen kvinder – Torben Wiese – udtaler følgende:
 
“I kan slå et bræt over (ved karate) – så er der også andet I kan gå hjem og gøre…”
 
Underforstået: gå hjem og tæv kvinden, for kan i knække et bræt af træ, så kan I også knække en kvinde af kød og blod.
 
Og ja, det ER blodig alvor, for der er tusindvis af kvinder, som får tæv af deres mænd, der er stadig masser af vold i hjemmene, mænds råberi og psykiske vold mod kvinder og børn er virkeligheden mange steder. Hver måned er der en kvinde som dør af partnervold, men der er næsten ingen mænd, som lider denne skæbne.
 
Hele måden udsendelsen præsenteres på er kvindefjendsk og efter udsendelsen siges der:
 
“Er du også træt af hende derhjemme, så kan du gå ind på vores hjemmeside og…”
 
Denne hjemmeside vil jeg beskrive som stærkt kønsfascistisk og kvindehadsk.
 
Man kan undre sig over, hvorfor så mange kvinder myrdes i Danmark, men jeg tror at mediernes kvindehad er en stor del af forklaringen.
 
Noget lignende ville man aldrig tillade mod fx homoseksuelle og der ville blive protesteret kraftigt. Hvorfor skal det så tillades at hetze imod kvinder? Er vi laverestående væsener som ikke fortjener menneskelig behandling eller hvad? Tro ikke, at jeg ikke opfatter humoren. Men jeg ser altså også ondskabsfuldheden, som denne humor dækker over og den må og kan man ikke bare ignorere.
 
Med venlig hilsen
 
Nanna Gersov

Sorry but your country is blacklisted due to high spam amount!
You are not allowed to post any comments!